Rabu, 6 Mei 2015

ADA APA DENGAN SEORANG BLOGGER ???



ASALAMUALAIKUM...

MASA MULA2 YAN ADA BLOG...

SEORANG HAMBA ALLAH NIE MELARANG KERAS YAN..

KATANYA BLOGGER SEMUANYA PENIPU...

FAKTA YANG BANYAK AUTA MERAPU....

YAN TAK FAHAM DENGAN PEMIKIRANNYA...

SEDANGKAN HANYA SEGELINTIR JER BEGITU...

TAPI SEPANJANG YAN JADI SILENT READER BELUM PERNAH YAN JUMPA BLOG YANG TAK ADA ISI...

BAHKAN APA SAHAJA MAKLUMAT YANG KITA NAK TAHU SEMUANYA DIHUJUNG JARI ..HASIL PENULISAN SEORANG BLOGGER..

BETUL TAK !!! ..NAK TAHU TENTANG MASAKAN KLIK AJER.. ADER BERMACAM VERSI...MASALAH KERETA...PENGETAHUAN AGAMA...ILMU YANG PELBAGAI...BILIK AIR..SEHINGGALAH KESIHATAN DAN PENGALAMAN KEHIDUPAN...
SEMUANYA HASIL PENULISAN SEORANG BLOGGER...

DAN YANG PALING BEST SEKALI TENTANG BLOGGER NI..KADANG2 NASIHAT DAN KEAKRABAN  YANG DJALIN SEAKAN YAN PUNYA ABANG , KAKAK DAN ADIK PEREMPUAN..

TERIMA KASIH ALLAH KERANA HADIRKAN INSAN2 ISTIMEWA INI....

HANYA BLOGGER YANG FAHAM JIWA BLOGGER.....
INGAT SENANG KERNAK CARI IDEA MENULIS...

INGATAN
" DAN (INGATLAH) ALLAH TIDAK SUKA KEPADA TIAP TIAP ORANG YANG SOMBONG ..TAKBUR  LAGI MEMBANGGA KAN DIRI
SURAH AL HADID : AYAT 23

42 ulasan:

  1. kita bertanggungjawab dengan apa yang kita tulis, dan masing-masing ada matlamat kenapa mereka wujudkan blog....lainlah kalau memg bermatlamat nak buat penipuan...tepuk dada tanya iman.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu..kalau tak ada matlamat memang tak menjadi sesuatu blog tu kan :-))

      Padam
  2. kerana blog juga kita dpt kenal di alam maya kan kak Yan....boleh travel di alam maya bersama JM :-)

    BalasPadam
  3. Biarlah apa orang nak kata asalkan kita faham dengan 'tugas dan tanggungjawab' kita...

    BalasPadam
  4. nak menipu mana2 pun boleh..
    blogging is cool tau..betul tu kak yan, ingat senang ka nak cari idea utk menulis.. boleh jadi manfaat kat ramai org.. sebarkan benda yg betul..klu niat nak menipu kat blog tu serah pada hati blogger itu sendiri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. susah kan cari idea nak atur ayat..kadang2 tajuk pulak susah nak cari :-))

      Padam
  5. saya rasa, dia terpengaruh dengan tv yang selalu mengatakan jangan percaya kepada maklumat di media sosial...

    BalasPadam
    Balasan
    1. agak lah kot im...sedangkan tanpa media sosial rakyat takkan tahu kebenaran..tapi tak dinafikan ada juga media sosial yang suka memburukan keadaan...

      Padam
  6. assalam yan,terpulang lah pd niat masing2 utk berblog ni,kalau mereka menipu ,kitalah yg tertipu...
    tapi sejak kakak berblog dan ada teman di alam maya banyak pengetahuan dan info yang dpt diambil buat panduan kehidupan sehari2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasalam kak...betul tu kak... :-))
      ikatan ukhwah nya lain macam...

      Padam
  7. SS ni kena hina pon pernah.. Sedih taw... Penat2 menulis... Orang kata macam2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah blog kita..sukahati kita nak tulis apa...tak suka tak payah baca..dok jauh2....TOL TAK SS...

      1 TAK SUKAA ..10 YANG LAIN SUKA

      Padam
  8. yang penting tulis yg baik2 kan Yan..insyaAllah org akan suka berkawan dgn kita walau hanya di alam maya.. bertuah dpt kenal yan...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. amin..insyallah...alhamdulilah...yan juga bertuah dapat kenal atiey :-))

      Padam
  9. betul tu kak,, kadang tujuan kita menulis bukan untuk bagi tahu semua perkara kat orang sekeliling,, tapi lebih kepada perkongsian,, biasanya kalau anie ada masalah anie akan ferer tenet lah untuk mencarai maklumat,,

    sekarang ni banyak yang sudi berkongsi pengalaman dengan pembaca yang lain,, tipu ke hape ke tu part penulis dengan Allah,,


    Anie selalu cari tempat2 percutian melalui pengalaman banyak blogger,, kadang kita boleh pilih tempat yang kita suka sebagai contoh anie pernah cari tempat mandi di pulau langkawi,, banyak blogger share pengalaman kat pantai cenang yang paling best,, so pada anie blog ni adalah salah satu tempat nak share pelbagai pengalaman dan sebagai rujukan kepada pembaca yang lain,, ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu..ada tu kita takkan dapat walaupun dibuku.... :-))
      banyak info yang kadangkala kita tak pernah tahu

      Padam
  10. Blogger yg jujur yg kita suka..tk nklh copy paste sokmo...

    BalasPadam
  11. yalah yan, kadang rasa nya sangat rapat rakan blogger dari rakan fb bagai kan, kita buat kerja kita, orang akan ckp apa saja samaada kerja baik ke, tak baik ke so keep cool je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah kak..yan pun rasa beza sangat...rakan blogger saling membantu dan lbih mesra biarpun hanya penulisa....tanpa bicara atau bersua muka... :-))

      Padam
  12. Segalanya bergantung kpd diri. Si-penipu berada di mana-mana jika nawaitunya nak menipu, tak kira dia menteri, blogger atau peminta sedekah dia tetap akan menipu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. jadi jangan sampai tertipu... :-))

      Padam
  13. Begitulah Yan, pandangan setiap org berbeza. Terpulang pada anggapan. Kita kena buat yg terbaik semampu boleh..

    BalasPadam
  14. Saya suka berblog.. walau pada asalnya untuk kepuasan sendiri tapi la ni makin bertambah rakan di alam maya. Lagi mudah meluah rasa di sini sebab tak semua kenal kita..
    Dan yang paling penting ingatan dari en. suami "Jangan tulis hal yang tak elok tentang rumahtangga di sini.."
    Saya cuma tulis yang baik2 indah2 je.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. :-)) samalah kita...yan pun tak sangka boleh kenal ramai orang...

      Padam
  15. Sungguh tu Yan...ingat senang ke nak carik idea...bergolek2 nak pikir dan kongsi cerita dgn org tau. Tetiba teringat dah lama tak updated blog....huhuhu..bila bz melanda. Yan jgn dtg umah diana lgk. Sbb penuh sawang. Kasi Kite kemas cantik2 dulu deh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. :-)) nak yan tolong kemaskan ker diana ...

      Padam
  16. cam akak ni suri rumah tangga je...hidup akak agak sunyi tanpa kawan2 seperti wanita yg berkerjaya tapi dgn adanye blog ni akak dah tak sunyi lagi byk pengetahuan dan pedoman yg bole akak baca disini....semoga ukhuwah sesame kite terus berkekalan....

    BalasPadam
    Balasan
    1. samalah kita..amin.. semoga ukhwah terjalin bertambah erat..amin

      Padam
  17. Tiada niat plak nak menipu. Kalau merapu tu mungkin ada la sekali kala.. hahaha.



    BalasPadam
  18. biarkan ja Yan..yg penting kita dgn niat dan matlamat kita,kan..

    BalasPadam
  19. SB senang je..apa yg IA baca kat blog,itulah SB . Penulisan santai dan ringan, jauhkan niat nak menipu..

    BalasPadam
  20. Memang banyak je blog yg menipu tapi susah kot nak bezakan...akak suka je tulis blog dan baca blog mcm2 pengetahuan yg akak bole dapat...same yg dok menipu tu kene ingat la sepandai2 tupai melompat akhirnye ketanah juge.....

    BalasPadam
  21. mmg ada orang yg salah gunakan saluran macam tu.. tapi kita sendiri ada pilihan untuk memilih.. jadi pilihan di tangan kita..

    BalasPadam
  22. Salam. Hee sy pon sian org camtu, asek nk salahkan orglen sajew, mukin dia penah rasa tertipu berjuta2 lemon gituu ., huhu2

    BalasPadam
  23. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam