Isnin, 29 Februari 2016

ZAMAN SEGERA


ASSALAMUALAIKUM....


petai pun ada dalam tin....

Pertama kali jumpa....

Mudahnya zaman sekarang...

Hendak makan apa , semua ada..,tak susah nak cari....

Zaman sekarang , ada duit semua dapat....

Tak ada duit , dok diam diam dekat tepi....

Dulu orang cari duit untuk keperluan....

Sekarang orang cari duit untuk kehendak , hutang sana sini....

Belajar untuk tidak mengeluh , biarpun acapkali terlajak mengeluh....



INGATAN

" janganlah engkau berjalan dimuka bumi Allah dengan sombong , sesungguhnya engkau tiada dapat menebus bumi dan takkan sampai engkau setinggi gunung "
SURAH AL ISRAAK : AYAT 37


26 ulasan:

  1. petai? serius?

    kalau ada sambal bilis petai pun best ni. fevret tu. boleh bawak pergi camping...

    BalasPadam
  2. wah petaii,senang la nak bawak pegi mesir mcm nii,memandangkan study jauhh ;D

    BalasPadam
  3. cap ayam ni macam-macam ada... :-)

    BalasPadam
  4. tak penah jumpa lg nih... tp bg akak... mcm tak kick lak yg dlm tin nih... nk yg fresh jgk hehehhe

    BalasPadam
  5. oh my..oh my..petai kah itu??? macam2 la sekarang ni kan sume duit..duit..duit

    BalasPadam
  6. hadoi mmg kelakar la pulak...ni kes malas nak kopek ke apa

    lepas makan bnyk dalam tin jgn lupa makan supplement bg antioksida tinggi

    BalasPadam
  7. Selain cap adabi...cap ayam ni jugak pilihan bunda...

    BalasPadam
  8. MACAM2 ADA MAKANA YG SEGERA TAPI ELOKLAH MKN YG XSEGERA TAPI SEGAR SEMULA JADI LBH BAIK UTK TUBUH.

    BalasPadam
  9. Pertama kali dengar ada petai dalam tin. Hidup semakin dipermudahkan, termasuk mudah mati bila semua makanan bercampur dengan bahan pengawet....

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum,
    Yan sudah cuba rasanya? Sambal atau petai yang sudah diawitkan? Di tempat kami pun ada jual petai yang sudah siap dibersih dan dibekukan dibawa dari Thailand. Mak Long dah beli sepeket dan rasa. Kuat betul baunya!

    BalasPadam
  11. Macam-macam ada.. tinggal sediakan duit je.. ;)

    BalasPadam
  12. pergh.. belum terjumpa lagi ni.. haha.. bagus2.. pastu cicah sambal belacan. .sedapnya la...

    Blogwalking sini..

    Jom dapatkan freebies header background / turial / sedikit ilmu SEO dan banyak lagi..

    Klik link ini Header Bacground Percuma

    BalasPadam
  13. wah pertama kali akak tengok ni yan, itulah sekarang ni banyak yang segera ada...hehehe

    BalasPadam
  14. nak mudah satu hal, pastu nak niaga pun satu hal...tp apa2 pun kita yang pilih untuk dr kita...baik kita pilih baik la kesan kat kita... so apa2 semua kat tgn kita.. nak mudah jgn sampai tergadai kesihatan..segala segera penyakit pun segera...huhu.berigt sblm kena

    BalasPadam
  15. wow sambal petai dlm tin.. terbaekklaaahhh!

    BalasPadam
  16. walaupun sambal petai tu mudah dapat.. tapi mumy suka yang ori kot..yummy!

    BalasPadam
  17. skrg semua duit.. nak makan apa , namakan je.. yg penting ada duit..

    BalasPadam
  18. Wahhh..first time nampak petai dlm tin. Senang la kalau nak bawak gi travel

    BalasPadam
  19. Assalamualaikum yan,
    Wah, petai yang instant pun ada.. senanglah camtu...teringatkata-kata Tuan Guru Datuk Ismail Kamus: "Sekarang ni byk sangat makanan yang instant...lama2 nyawa pun jadi instant juga..." hehe

    BalasPadam
  20. pastime Nampak ni. biasa tengok kacang je dalam tin. sekarang ni memang ada peluang je orang buat duit. yang puree baby tu pun ada orang buat jual dah. sedangkan nak buat benda tu mudah je. cuma ambik masa sikit je. tapi tula kan kadang org ni banyak benda nak kena buat. nak kena kejar, yang ada depan mata ambik je janji ada duitnyaaaa

    BalasPadam
  21. whut?? PETAI??? pun adoo? =_=
    huk aloh.. ^o^mcm2

    BalasPadam
  22. Kak Yan.. ni serious ada ke ? serious petai dalam tin ?????

    BalasPadam
  23. Waa... Belum pernah jumpa lagi..
    Nak cari lah nanti hiks!

    BalasPadam
  24. aida lom pernah jumpa ni yan.
    wah wah wah....
    sgt mudah la zaman skang ekk.
    semua segera di pasaraya :)
    aida prefer petai fresh.
    sedap. rangup!

    BalasPadam
  25. sebab byk mknn segera mcm ni lah , makin byk penyakit ... dah jadi petai jeruk lah kan ...

    BalasPadam