Khamis, 20 November 2014
BERGEDEL MAK LONG
ASALAMUALAIKUM..
sekian lama aku menyendiri dari penduduk sekeliling..arini aku keluar dari kepompong..cukuplah aku merasa dihina dulu..aku tak nak pisang berbuah 2x..kini aku lebih berhati hati..
nak dijadikan cerita..arini ada majlis yassin jiran yan..anak anak dia memang suka bergedil..
entah apa yang sedap pada bergedil yan pun yan tak tahu..tapi satu yang yan suka pada budak budak ni..kepala gila gila..tak sebu kepala hotak..
disini yan ada selitkan resepi begedil..
MINYAK untuk mengoreng
KENTANG 1 KG dikupas kulit GORENG agak agak suam DILENYEK
DAUN SUP lagi banyak lagi sedap
BAWANG GORENG lagi banyak lagi sedap sedap sedap
LADA SULAH 1 sudu besar
GARAM dan PERASA
kalau nak bubuh
DAGING CINCANG ...daging mestilah digoreng kering
dicampur HIRISAN HALIA dan LADA SULAH SIKIT serta GARAM
dah siap..hirisan halia tadi perlu DIBUANG
satukan semua bahan
bentuk kan ikut suka
CELUP TELUR dan goreng
SENANG KAN SEMUDAH A B C (JANGAN RIAK)
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan