Jumaat, 4 September 2015

JANGAN PISAHKAN



ASALAMUALAIKUM...


Salam jumaat



sambal belacan dan ikan kering 

bak irama dan lagu

Berpisah tiada

Saling melengkapi

26 ulasan:

  1. Rasa nak balik kampung ketika ini juga nengok lauk Yan.. Sedap

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak der stok belacan ke mak long bawa balik texas... :-)

      Padam
  2. Mak aihh meleleh air liur tengok

    BalasPadam
  3. lapar lupak mengenangkan menu yang awesome ini..

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum, salam Jumaat mubarak.
    Kecur air liur tengok sambal belacan tu...lagi pedas makin sedap...

    BalasPadam
  5. ala hai knor pun nak bt sambal belacan gitulah..
    nak tumpang mkn boleh...?

    BalasPadam
  6. Meleleh air liur tengok ikan kering dan sambal walaupun doktor cakap ia makanan yang tak sihat jika selalu diamalkan (tapi bila pergi ke kantin hospital tengok doktor pun makan benda yang sama...hehehehe)

    BalasPadam
  7. Perghh...ni kalau makan nasi panas boleh bertambah2 .tiba2 teringin pulak nk buat sambal belacan bila tengok menu yan harini.

    BalasPadam
  8. Betullah Yan.. kalau ada sambal belacan tak ada ikan masin macam kurang regunya:)

    BalasPadam
  9. Hehehe Ye la kan. Kak yan sama seperti suami saya. suka sangat sambal belacan dan ikan masin..

    BalasPadam
  10. ya allah sedapnya....terliur tgk...makan dengan nasi panas2 sedapnyaaaa....

    BalasPadam
  11. Lauk paling best...bak kata kak saniah....makan dgn nasik panas tak sedo dah tambah tiga pinggan....yan mintak tisu selai bole? ...ailio dah meleleh ni :p

    BalasPadam
  12. Makan dengan nasi panas serta kicap campur bawang.. dapnye..

    BalasPadam
  13. Mak saya suka sangat ikan masin..haha

    BalasPadam
  14. selamat malam yan, betul sngt tu hari2 makan macam ni pun ok je
    cuma anak2 saja yg masam muka kalau lauk gini depa mesti nak ayammmmmmmmmmm ja sampai boring kan orang tua ni

    BalasPadam
  15. Ni lauk legend ni.. boleh bertambah2 kalau terkena.. habis diet..HAHAHA

    BalasPadam
  16. dua sahabat tu makan dengan sayur bening dan nasi panas ... perghhh ... lap peluh !

    BalasPadam
  17. makan pulak dengan nasi panas. boleh bertambah2 hihihihi

    BalasPadam
  18. adehhh...nyesal tgk gbr ni kak yan...meleleh air liur tgk....terus lapar jd nyerrr

    BalasPadam
  19. Hahaha... ceh...

    Ter tipu cik manisah

    BalasPadam
  20. SS x leh makan belacan... gatal... bau pon x boleh...

    BalasPadam