Sabtu, 24 Januari 2015

URAP PUCUK UBI KUKUS

ASALAMUALAIKUM....


PUCUK UBI YANG BARU DIPETIK..


RESEPI ADA DI ENTRI  BLOG YANG LEPAS...
TAJUK
 ( PUCUK UBI PUJAAN HATI KU )


dah siap dikukus selama 15 minit :-)


INGATAN
" sesungguhnya pendengaran dan penglihatan serta hati semua anggota itu tetap akan ditanya tentang apa yang dilakukannya "
( SURAH AL ISRA' - AYAT  36 )

12 ulasan:

  1. urab menu feveret arwah mak. tapi tak pernah pula buat urab kukus. lain dari lain ni :)

    BLOG OH! BLOG

    BalasPadam
    Balasan
    1. sdap..lembut je pucuk ubinya...urap kukus ni perlu tambah telur :-))

      Padam
  2. Di tempat saya 'urab' tak ada, dengar nama 'urab'pun tak pernah. agaknya 'urab' tu lebih kurang macam kerabu kot...?

    BalasPadam
    Balasan
    1. agak kot..tapi urap ni JAWA STYLE :-))

      Padam
  3. kenape name dia urap, ek? means, ade maksud t'tentu x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kata suami urap tu bermaksud gaul.. :-))

      Padam
  4. tak pernah dengar plak perkataan urap ni. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. makanan orang jawa...sedap kalau makan dgn nasi ambeng jika tak kukus...yan olah dgn tambah letak telur pastu kukus..

      Padam
  5. tak pernah try lagi makan ni. boleh lah buat nanti :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. try lah...tak menyesal punyalah :-P ..jgn lupa bubuh garam huhu

      Padam