Khamis, 5 Mac 2015

MUJUR SAKITNYA TAK TERUK


ASALAMUALAIKUM...

ALHAMDULILAH ALLAH memudahkan urusan yan..

semalam punya cerita...

gerak hati nak tukar minyak hitam tapi lain yang ditemui...

yan tak tahu nama benda nie...

benda ni menyokong enjin agar tak bergegar...

nak yang murah tapi tokey kedai tu cakap baik ambik yang mahal coz tahan lama..

yan percaya kat kedai tu sebab dia selalu cek kereta yan tu tip top...

yang penting servis tak pernah kena bayar :-))...

pernah sekali dia selamat kan kereta yan dari masalah timing belt putus..

mujur dia perasan..kalau timing belt putus lagi teruk masalahnya..

mujur nya sakitnya tak teruk..




20 ulasan:

  1. Beruntung dapat owner workshop yg jujur pada pelanggan nya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulilah..mmg setia dgn 1 kdai je..

      Padam
  2. wahh servis tak kena bayar. untungnyaa

    BalasPadam
  3. enjin mounting namanya. selalunya kalau dia wear n tear, enjin bergegar sekaligus dashboardjuga bergegar.

    Viva saya sebolehnya saya akan tukar yang original. tapi tengok harga juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooo..susah benar na ingat nama benda nie :-)) ... ada part yang kena beli ori..ada part yang beli second..tengok keadaan kewangan.dan penasihat kereta ...

      Padam
  4. Bab penjagaan kenderaan, saya juga spy Yan cuma setia dengan satu workshop. Saling mempercayai, kadang2 tak cukup duit pun boleh hutang! Malah kadang2 tokeh workshop cakap bayar bulan depan pun tak pa... Bila saling percaya kerja jadi mudah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu jr....senang kedua dua belah pihak....kalau tukar2 bengkel bimbang kena tipu

      Padam
  5. Assalamualaikum Yan..

    Ingatkan Yan yang sakit tadi. Suspen Kak Mirror.

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumusalam... :-)) alhamdulilah yan sihat kak..terima kasih ambil tahu

      Padam
  6. kereta sakit boleh menyebabkan satu keluarga sakit..

    yalahkan susah nak bergerak

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu hanafi...kereta dah jadi satu keperluan bukan kehendak..kalau dia sakit memang terbatas pergerakkan

      Padam
  7. susah nk cari bengkel yg x perlu byr servis cahrge ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah..syukur sangat2 dapat bengkel nie

      Padam
  8. kalau dapat workshop yang jujur,, sampai bila2 pun kita pasti nak ke workshop nya saja kan hihi,,

    orang yang jujur Allah bagi dia murah rezeki kerana dia mencari rezeki dengan hati yang ikhlas,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu anie...pilihan bijak..buat apa bayar lebih jika ada tempat murah..tol tak..eceh dah macam iklan pulak...huhuhu

      Padam
  9. pemurahnya servis free..
    alhamdulillah

    BalasPadam
  10. owner & customer.. klu dah saling percaya, mmg senang hati la jwbnye.

    BalasPadam