Selasa, 21 April 2015

ADA TIGA HAL


ASALAMUALAIKUM...


ada 3 hal dalam hidup yang tidak boleh kembali : 

WAKTU
KATA KATA
KESEMPATAN

ada 3 hal yang dapat menghancurkan hidup seseorang :

KEMARAHAN
KEANGKUHAN
DENDAM

ada 3 hal yang tidak boleh hilang :

HARAPAN
KEIKHLASAN
KEJUJURAN

ada 3 hal yang paling berharga :

KASIH SAYANG
CINTA
KEBAIKAN

ada 3 hal yang tidak pernah pasti :

KEKAYAAN
MIMPI
KEJAYAAN

ada 3 hal yang membentuk watak seseorang :

KOMITMEN
KETULUSAN
KERJA KERAS

ada 3 hal yang membuat kita sukses :

TEKAD
KEMAHUAN
FOKUS

ada 3 hal yang tidak pernah kita tahu :

REZEKI
UMUR
JODOH

ada 3 hal dalam hidup yang pasti :

TUA
SAKIT
KEMATIAN

29 ulasan:

  1. ada 3 hal yang boleh buat kita cool;

    serap apa jua ujian yang datang kerana ia dari Allah

    sabar menghadapinya. jangan lari

    take it easy.

    BalasPadam
  2. Salam sis.. betul tu.. setuju sgt.. thanks berkongsi.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulilah..terima kasih atiey :-))

      Padam
  3. i heart the '3 hal yg paling berharga'. he3..

    BalasPadam
  4. semua 3 hal yg penting dalam hidup kita ..

    BalasPadam
  5. Ada juga yg tak sempat tua Yan dlm hidup tapi ajal dah tiba..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah betul juga yer kak zakie...terim kasih kak zakie :-))

      Padam
  6. Setuju 200%...amat menusuk-nusuk perkara 3 hal di atas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulilah..betul tu ada perkara yang masih yan perlu baiki...insyallah..

      Padam
  7. info yang menarik untuk bagi kesedaran pada kita.

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulilah..terima kasih :-))

      insyallah..sama2 kita baiki mana yang kurang..amin

      Padam
  8. Balasan
    1. memang banyak hal yang kita perlu titik berat kan

      Padam
  9. banyak peringatannya tu...

    BalasPadam
  10. Balasan
    1. alhamdulilah..sama2 ss...kita berubah jadi lebih baik kerana Allah :-))

      Padam
  11. Semua 3 hal ini pernah kita alami, cuma pengalaman saja yg membezakannya.Semoga Allah akan sentiasa lindungi kita....

    BalasPadam
    Balasan
    1. amin...betul tu jr... insyallah :-))

      Padam
  12. semua nya berkait dengan diri kita dalam kita tak sedar kadang2 tu :)

    BalasPadam
  13. hal2 ini mengingatkan kita apa yang kita ada dan akan ada sebelum kita tiada nanti

    BalasPadam
  14. thanks mengingatkan Kak Yan..
    keep sharing benda2 mcm ni.. simple tapi bermanfaat..

    BalasPadam
  15. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam