Sabtu, 8 Ogos 2015

JOHOR STEAMBOAT


ASALAMUALAIKUM...

alhamdulillah dah sampai dekat umah anak no2 ( NG ) ...

Pas maghrib NG ajak kami makan steamboat kat tempat baru...

Sedap juga..

Cuma air kena sesuai dengan makanan...

Kuah tomyam kena perbaiki lagi...

Service lain ok..sangat memuaskan...

Makanan laut segar2...sayuran pun sama..

Macam nak datang lagi je... :-))

Tapi yang tak best nya..cucu lelaki yan boleh pulak tiba2 dedar badannya...

Cian adik..cepat baik ye dik...

Terima kasih ngah papa adik kakak belanja umi ayah makan...

Esok tenghari pi umah anak no 3 ( UDA ) pulak...

Hanya gambar pembuka bicara...

gambar kami sekeluarga...

Terbaik :-))


Harga berpatutan..sangat berbaloi...

Jom main masak2...

Ketam kupang kerang udang kepah segar2 semuanya....Sambal kicap yang super duper terangkat...

Nampak tak bertimbun kulit udang dan ketam...puas sangat2...

Muka senang hati...syukur alhamdulilah...

Menantu dan cucu perempuan yan...ANAK PAPA...huhu

Ni anak mama..si adik yang dah demam..cian cucu umi...yang macam cina tu anak kacukan korea vs sarawak...ng jaga..chin siong namanya...tapi yan panggil toeit coz ketot sangat...hehehe

Desert yang biasa ada dimana mana steamboat.,.aiskrim durian sedap..aiskrim cempedak unik...
 .
Ikan dori yang pertama kali yan makan..tekak yan tak suka ikan nie..tak sedap...

Aiskrim durian pujaan hatiku..sedap giler !!

24 ulasan:

  1. Dah lama tak makan steamboat, terliur pula ^-^

    BalasPadam
  2. Sedapnya...tmbh2 dgn family

    BalasPadam
  3. kita pun tak suka ikan dory Yan...kadang klau goreng garing2 boleh lah jugak..

    BalasPadam
  4. muka bahagia sangat tgk...hhaha

    BalasPadam
  5. hokey.. sje nk pancing cik en gi steamboat kan.. ahahhaha

    BalasPadam
  6. saya klu turun jb dok mengular je kat majidee ...

    BalasPadam
  7. wahhh sedapnya steamboat.... lama tak makan

    BalasPadam
  8. wahhh sedapnya steamboat.... lama tak makan

    BalasPadam
  9. amboi yan ,bukan main sedap lagi nampak makan ice cream tu...

    BalasPadam
  10. Sedapnya steambot kalau dpt hidu baunya pun jadilah...

    BalasPadam
  11. Sedapnyaaa..
    Bila nak belanja Kak Mirror.. Yan?

    BalasPadam
  12. Puas makan kat sini kan Yan
    Makanlah banyak mana yg mampu
    Balik masing-masing perut sendat:)

    BalasPadam
  13. Macam best jerr.. Bleh ler try kalau ke johor lepas ni hehe

    BalasPadam
  14. terbaekkkk...bestkan kalau masak2 kat sini...hahaha...makan panas2 sangat la sedap =__= ikan dory tu kalau di buat fishnchip baru le sedap yan kalau di bako2 gitu cam tak kene je patut pon yan tak suka...amboi2 gambor yg terakhir tu kan main lagi ye makan aiskrim....bak sikit! hahaha

    BalasPadam
  15. seronokkan yan dapat makan ramai2 macam tu..meriah je rasa

    BalasPadam
  16. Assalam Iryanti, me pun suke steamboat, last makan steamboat tahun lepas, kat Krabi, steambot leh grill skali.. sdapnyee..puas kami makan... pas ni taktau la bile dpt ber steamboat lagi, heee~

    BalasPadam
  17. Alamak terliurlh plk
    kita pun suka doyan

    BalasPadam
  18. huihhhhh.....steamboat....bestnye....leh mkn panas2...nyummm2 hihih

    BalasPadam
  19. adus CT kalo stimbot mmg x tolak laaa.. sedap hehe..

    BalasPadam