Khamis, 15 Oktober 2015

CARA PEMAKANAN RASULULLAH


ASALAMUALAIKUM...


Selamat pagi sahabat semua...

Perasan tak sejak akhir2 ini line internet sangat sangat perlahan...

Nak blogwalking pun kadang stress jadi nya..ada blog yang boleh masuk dan ada yang tersekat ditengah jalan...

Sabar sabar...huhu. Hilang sabar juga kadang tu...

Hari ni yan nak share diet RASULULLAH :




PSSSSSSSSSSST......COMING SOON NOVEMBER ADA SESUATU UNTUK PEMBACA BLOG YAN... :-))

21 ulasan:

  1. Info yang menarik yan ...
    Akan cuba makan cara Rasulullah selepas ini.

    BalasPadam
  2. haaaa jgn skip dinner ? okay.. ehe.. kadang tu skip..
    breakfast memang laaa jarang2 sngt hew hew..

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah..TQ atas info ni Yan...
    bila internet slow ni, kadang buat kita malas nak BW kan... huhu

    BalasPadam
  4. skrg makanan bercampur darat dan daging..
    Jemput singgah blog Nurfuzie.com
    Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000

    BalasPadam
  5. assalam yan..

    terima kasih atas perkongsian..
    memang betul tu, kalau internet slow, hilang sabar dibuatnya.. hehe..

    BalasPadam
  6. waktu dinner yg Nabi amalkan ialah sebelum matahari terbenam.. kan2..

    Kalau kerja camna nak tidur lepas lunch.. kang ada kena buang kang..HAHAHA

    BalasPadam
  7. Rasulallah kata "Makan apabila lapar, berhenti sebelum kenyang". Maknanya kita dilarang makan sampai kenyang...

    Tapi dalam budaya Melayu kita selalu makan sampai kenyang. Kalau tetamu datang rumah siap pesan lagi: "Makan sampai kenyang yee??"

    BalasPadam
  8. Saya makan ikut dan jer... tak pernah terfikir ianya dari laut ke dari darat...

    BalasPadam
  9. akak selalu gak baca ni kat pesbuk dulu tapi kadang ada gak terlepas pandang tapi part yg jangan skip makan malam tu akak kan mahen suka lagi....ekekekek...tempat akak pon same je kadang tu lembab ya hampun geram rase nak hempas2 badan je...hahaha...sebab tak bole hempas tipon kan :p

    BalasPadam
  10. Susu is not good combination nampaknya...

    BalasPadam
  11. Kadang-kadang tak ingat bila dah tiba masa makan...bagus juga kongsi di blog ni...terima kasih..

    BalasPadam
  12. Terbaik..sunnah nabi jika ikan tak boleh ambil dengan lauk ayam..kena ambil ikan dan sayur kan...kalau lauk ayam ambil dengan sayur

    BalasPadam
  13. Setiap sunnah yg Baginda wariskan utk kita,mmg ada hikmahnya..yg mana ada yg kita masih belum berjaya kupas kebaikannya...Tapi kita tetap kena yakin 100%, sebab sunnah baginda itu adalah direct dari wahyu yg Allah turunkan kpd baginda

    BalasPadam
  14. ramai org sekarang suka mkn buah dgn susu seperti jus dan shake ( coconut shake )...

    BalasPadam
  15. Terima kasih atas perkongsian akak... selama nie terbalik pula yang Zumal lakukan...

    BalasPadam
  16. selalu jugak amalkan cara diet rasullulah ni. memang berkesan. tapi tula kadang tu terlupa. tapi yang pasti bila langgar memang perot susah nak terima. susah nak hadam atau terlebih hadam pulak nya

    BalasPadam
  17. saya juga sedang mengamalkan diet cara rasulullah ni
    eh apa yang menarik november nanti kak yan
    tak sabra ni =)

    BalasPadam
  18. info yg menarik ni tq kak yan

    BalasPadam
  19. alamak! koktel tu mmg biasa makan kalau ada jamuan termasuk lah daging dan ikan tu huhuh

    BalasPadam