Selasa, 26 Januari 2016

TERUSKAN BERSABAR


ASSALAMUALAIKUM...


BELAJAR UNTUK SABAR adalah tunjang blog ini....

Banyak perkara kadangkala mudah untuk mengatakan sabar...tapi sebenarnya amat payah untuk melaksanakan sikap sabar....

Susah dan amat payah...

Semakin sabar , semakin banyak perkara yang diuji...

Tapi , sabar juga membuat banyak perkara dapat diselesaikan dengan baik...

Walaupun kadangkala emosi mengatasi segalanya..


INGATAN

bersabar lah biarpun ia menyakitkan....

SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN.


Pssst. :
 ROBOT TIMBUL KEMBALI :-(((

30 ulasan:

  1. Banykkan bersabar, besar ganjaran bg org2 yg bersabar ni..

    Akk dah share resepi dekat blog tau

    BalasPadam
  2. Salam kak yan! lama tak datang sini..
    betul tu payah nak sabar tak semudah sebut tu :)

    so kena sabaq banyak lagi dengan robots ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasalam..akak pun dah lama tak datang rumah yana...

      Bab robot nie memang hilang sabar..huhu

      Padam
  3. waalaikumusalam kak yan.... insyaAllah sabar itu separuh daripada iman kan...

    BalasPadam
  4. Selagi seseorang itu ada iman, sifat sabar sedikit sebanyak pasti ada dalam dirinya.

    BalasPadam
  5. Betul kak..PC setuju...sabar mudah untuk diungkap tapi tidak semudah itu untuk kita aplikasikan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan PC..mulut cakap sabar...tapi hati meluap luap

      Padam
  6. InshaAllah bila ada entri ni ada perungatan untuk bersabar.tkasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Insyallah...alhamdulillah..sama2 mengingati

      Padam
  7. Balasan
    1. Insyallah kak..yan akan terus belajar sabar

      Padam
  8. sabar mudah di ungkap kan tp ssh utk di lakukan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu dana..ego mengatasi segalanya

      Padam
  9. Betul tu kak Yan. Sabar mudah du=iucap tapi kadang2 sukar nak buat :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan...sebab tu kenaa selalu muhasabah diri

      Padam
  10. apapun masalahnya tetap perlu bersabar juga menanti penyelesaiannya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu kak...jangan terlalu ikut emosi

      Padam
  11. Sabar itu memang memerlukan emosi yang sangat tinggi..senang cakap tapi susah nak praktikkan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan...kawalan emosi tu yang sering gagal :-((

      Padam
  12. Isteri saya selalu sindir saya kerana tahap kesabaran terlalu tinggi, terlalu cool hingga kadang2 dipijak orang lain tapi masih tersenyum...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cool sangat pun susah jr...macam tak ada perasaan..huhu

      Padam
  13. Balasan
    1. Dah..lepas kan nafas tu..kang ada yang pengsan pulak...huhu

      Apa khabar ss...dah sihat ke

      Padam
  14. Insya allah, sama sama istiqamah dlm bersabar itu.

    BalasPadam
  15. tapi kadang sabar pun ada batasnya hihihi

    BalasPadam
  16. JM ni kan kak Yan..mmg x sabar...adoiii

    BalasPadam