Selasa, 24 Mac 2015

MAAF JIKA AKU TAK SEMPURNA


ASALAMUALAIKUM...




34 ulasan:

  1. Itulah hakikat seorang manusia dan kita terima dengan redha sebab setiap daripada kita adalah paling sempurna ciptaanNya walaupun kurang di mata manusia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kita semua adalah insan yang sama..yang membezakan kita adalah iman :-))

      Padam
  2. selamat pagi yan.
    memang kita sama saja dimata ALLAH
    Hanya manusai saja yg menbezakan status
    ada tinggi dan rendah pangkatnya, dansetiap orang jugak ada kekurangan hatta orang kaya sekalipun kannn

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat pagi kak...betu tu kak..manusia sikapnya suka mencari beza dengan orang lain...padahal semua tu sama dimata Allah...

      Padam
  3. Assalamualaikum
    terima kasih atas ingatan yang sangat bermanfaat ini. Benar, kita sahaja pada hakikat manusia, cuma yang membezakan adalah nilai taqwa kepada-Nya

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam..sama2 :-)) ...betul tu saudara...

      Padam
  4. memberi bkn utk menerima balasan...lakukan segalanya seikhlas hati

    BalasPadam
  5. Betul tu...
    adakala mereka (yg berdengki itew) Allah turunkan pada kita sbg satu ujian. Kalau kita sabar... pahala besar yg menanti. Malah bukan saja pahala, Allah ganti dgn keindahan yg banyak yg tak disangka2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena sabar banyak2 bila dapat kawan yang macam ni..buat kerana Allah..:-))

      Padam
  6. assalam yan...kita manusia mana ada yang sempurna ,cukuplah kita sempurna di mata Allah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam saniah. Betul tu... :-))

      Padam
  7. selamat pagi kak yan ,, baru ni berkesempatan menjengok,, sihatt??,, moga diberi kesihatan yang baik sepanjang masa,,

    terima kasih, perkongsian yang bermanafaat,, manusia rambut sama hitam,, hati lain2,, setiap makhluk Allah tak sama sifatnya,, ada baik dan ada buruk,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam..alhamdulilah sihat anie...jemput masuk anie :-))) ... Terima kasih anie

      Betul tu anie...kalau semua sama...tak ada cabaran dan dugaan .

      Padam
  8. Hakikatnya kita tak punya apa pun andai tiada rohman dan rohimnya. Jadi kena ingat apa pun yg kita ada semua milikNya jua..

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyallah...yan akan belajar untuk ingat semuanya milik Allah.. :-))

      Padam
  9. Ciptaan Allah semua sempurna, manusia mcm kita ni selalu tk reti nk bersyukur

    BalasPadam
  10. assalam yan..
    hihi.. da mkn ke?

    terima kasih..
    perkongsian yg bermanfaat..

    bersyukur dgn apa yg kita miliki skg.. bersyukur dgn segala nikmat yg Allah beri..
    itu la kan.. kdg2 hati ni berkata juga..nama pun manusia..
    semoga kita sama2 perbaiki diri utk jd yg lebih baik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam...:-)) dah makn...alhamdulilah...
      betul tu ..hati yan pun kdg2 berkata begitu bila tiap kali ada insan yang luka kan hati yan..

      Padam
  11. Assalamualikum Cik Iryanty....

    komen saudari tentang blog saya yang berat tu saya terima... tapi sebenarnya kan bukan lah masalah pada blog tu tapi masalah pada line internet di Malaysia ni, saya sendiri hadapi masalah yang sama pada banyak blog... saya terpaksa mengulang2 berkali2 taip komen sebab selalu hilang... saya pun tak pandai nak tolong dalam hal ni sebab sebelum ni tak pernah ada masalah tu dan saya tak buat apa2 perubahan. Semua gambar diupload dengan saiz yang sama macam dulu... dan lagi ada blog blog yang saya tak boleh buka gambar langsung... dan ini memang disebabkan oleh internet... kalau blog lain yang saudari lawat tak timbul masalah ni itu saya tak dapat jelaskan... tapi saya mohon bersabar... minta maaf banyak2 atas masalah yang diluar kemampuan saya ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam najib....terima kasih atas maklum balas...ooo patutlah ada blog lain pun sama macam najib...ok..

      Padam
  12. Semua manusia akan mati dan selagi manusia boleh mati, tidak sempurnalah kehidupan manusia itu. Hanya Dia dan malaikatNya yg sempurna di dunia ini, hidup selamanya....

    BalasPadam
  13. sbb xde sesiape pun yg sempurna. tp, peluang masih t'bentang luas utk p'hijrahan. same2lah kite ke arah yg lebih baik dr pandangan allah.. aminn..

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyallah...kita berhijrah jadi yang lebih baik....amin..

      Padam
  14. amalkan sahaja konsep..buat baik berpada pada dan buat jahat jangan sekali-kali.

    BalasPadam
    Balasan
    1. :-)) yer tak ye juga...tapi kalau buat baik org tetap pandang serong atas kelemahan kita...macamana pula...

      Padam
  15. manusia memang macam tu. kurang pada dia, dicemuh, dihina. padahal, itu semua bukan ada nilai pada Allah melainkan amalan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu sya..kadang2 ada insan tunjuk bagus..bangga diri tak bertempat...

      Padam
  16. tak ada sapa yg sempurna.. biarlah di mata tuhan kita baik.. dimata manusia x penting..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi ada setengah manusia berlagak sempurna..riak tak kena tempat..

      Padam
  17. jika namanya manusia...tiada yg sempurna

    BalasPadam