Ahad, 26 Julai 2015

BUSY @ BZ


ASALAMUALAIKUM...

BZ... BZ....BZ...

inikan raya... 

Rasanya rata2 memang bz yang amat2...

Lebih2 lagi hujung minggu...

Jemputan rumah terbuka lagi....

Dengan rakan2 datang lagi..

Semalam yan sempat juga buat marhaban di rumah ...

Tak ramai sangat yang hadir...

Mungkin kerna cuti kot...tu yang ramai berjalan...

Apa2 pun..majlis tetap berjalan dengan lancar..alhamdulilah..

Lepas majlis selesai....lampu padam lagi.. :-(( mujur majlis dah selesai..

Ok lah...yan nak masak dulu..anak nak balik jb dah hari ini...

Sebelum tu..Yan belanja beberapa keping gambar untuk kengkawan...

Oh yer..rumah kengkawan yan ziarah lambat sikit..sory tau...

Pi rumah terbuka makan berpada pada tau....INGAT







32 ulasan:

  1. Wah, meriahnya raya dalam keluarga Yan ^-^

    BalasPadam
  2. Ye Yan samalah kita bz...umah bunda pun semalam ada sedara datang beraya... minggu lepas kawan2 anak2...harini nak klua beraya lah pulak..

    Jumpa lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu bunda..raya masa berkunjung rumah saudara mara dan sahabat handai...:-))

      Padam
  3. Seronok baca Yan ceria dan bz berhari raya. Mak Long beraya ala kadar sahaja tahun ini bersama keluarga. Tidak sempat beraya ke rumah jiran dan sahabat pun. Jaga Emak. Kini Mak Long sudah pulang semula ke Texas. Semalam sampai. Masih berasa mamai lagi kerana penerbangan yg jauh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasa2 aje yan..mak long....alhamdulilah maklong dah selamat kembali ke texs...

      Padam
  4. musim raya ni semua busy kan :)

    BalasPadam
  5. memang tak menang tangan kalo ada jamuan mkn2 mcm ni yan..buzy ya amat dong

    BalasPadam
  6. dalam beraya, sempat jugak malam tadi mengail bawah jambatan...

    selamat hari raya.

    BalasPadam
  7. Kak yan... best nya tgk dan baca kemeriahan raya kak yan... jeles aih...

    Raya kita bosan...

    Puasa dan ramadhan je best...

    Tak pelah
    #syukurSelalu

    Kan kak yan kan kan kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulilah.....bersederhana dalam bersyukur...kan kan kan :-))

      Padam
  8. Salam Kak Yah... Meriah nampaknya raya...

    BalasPadam
  9. saya raya ni tak jalan mana. duduk di rumah jer...

    badan masih rasa tak cukup fit....

    BalasPadam
    Balasan
    1. semoga im cepat pulih seperti sediakala...

      Padam
  10. Mmg nampak best tu..
    damai.. diwarnai dinding hijau.

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulilah..hijau kan warna kesukaan nabi saw :-))

      Padam
  11. Happenningnya marhaban! Selamat hari raya!

    Jemput singgah ke blog saya. Saya berkongsi ilmu kesihatan di VitaminSuci

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulilah...nanti akak singgah :-))

      Padam
  12. lama xjengah kak yan....selamat hari raya kak yan....heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak apa deanna...
      selamat hari raya :-))

      Padam
  13. Raya mana yg tak penat tapi yg penting HAPPY btol rak yan....ehem2 bekas air hijo tu samo la dgn akak punye...kikiki

    BalasPadam
  14. takde jiran yang jemput gi open house punn ..
    (hahahah bertuah,, nak harapkan open house org je ;p )

    BalasPadam
  15. Selamat Hari Raya Yan..
    seronok dpt beraya dan org dtg beraya rumah kita kan..

    BalasPadam
  16. Raya saya tahun ini adalah yg paling hambar. Masuk raya keempat saya, isteri dan seorang anak kami dah berpuasa balik (puasa enam). Kalau ada jemputan jamuan raya cuma pergi tunjuk muka, masih berpuasa...

    BalasPadam
  17. Sy ni bukan sibuk nak beraya. Sibuk yg amat kat ofis ni. Huhu. Raya tahun ni kurg org buat open house. Kalau tahun lepas, every weekend penuh dgn jemputan. Hehe

    BalasPadam
  18. selamat hari raya kak yan,, tahun ni tak ramai yang wat open house mybe sebab banyak yang naik kot hihi,, budak2 pun dah naik sekolah,, time cuti memang spend time untuk family saja,, klu kat kampung sampai akhir syawal pun orang kampung masih buat marhaban lagi ^_^,, kat bandar bila dah mula kerja suasana sepi aje,,

    BalasPadam
  19. xde sangat pun jemputan open house.. ada 2/3 je and tahun ni kami sendiri tak buat pun open house.. sebab raya shari esok mak ayah kerja dah.. mmg xde rasa fun sngt thun ni..

    BalasPadam